Дечији рад поводом Дана школе

Moja школа

Моја школа, у коју идем, се зове „Коста Стаменковић“. Налази се у подножју брдовитог и најлепшег насеља Хисар. У њој иду ђаци од првог до осмог разреда. Деца долазе из неколико околних насеља.

Своју школу доживљавам својом другом кућом, а другаре из одељења још једном породицом, јер проводимо доста времена заједно.

У мојој школи постоји велико школско двориште. У једном делу тог дворишта је терен за фудбал и кошарку, а у другом је трим стаза. Поред тога ту је велики летњиковац, направљен од дрвета, у коме се најчешће окупљају ђаци пре или после часова.

Из школског дворишта се може ући у салу за физичко, у којој има доста справа за вежбање и тренинге. У приземљу школе је велики хол. Ту се изводе приредбе за Дан школе и Светог Саву, и организује новогодишњи маскенбал. Такође ту се налази мала кантина и прoсторије за предшколце.

На наредном спрату су канцеларије за психолога, педагога, директора и зборница. Поред улаза у зборницу је постављена биста народног хероја Косте Стаменковића, по коме је школа добила назив.

Овде имамо доста учионица и кабинета. Тренутно користимо кабинете за информатику и музичко. Могу да кажем да су кабинети занимљивији од учионица јер су опремљени за предмет за који су намењени.

Скоро свака учионица је украшена паниома и фигурицама. Тако је и са осталим просторијама у школи. У ходницима су окачени разни ученички и наставнички радови и слике. Мислим да због тога свако, ко се нађе у школи може да осети неку топлину.

Имамо библиотеку која је добро опремљена књигама.

Најлепши и најбољи део школе чине наставници и ученици. Пре подне иду млађи разреди и учитељице, а после подне старији разреди и наставници. Наставници су сви супер, добро објашњавају, имају разумевања за сваког и увек су ту да помогну.

„Школе су велике и добре маме, стотину деце негују саме…“

Емилија Радоичић (V-3)

Comments are closed.
Open 7 days INFO
Our Young Pre classroom is for ages. This age group is working
BELL SCHEDULE
Here is always singing new songs and expressing new ideas he learned at school.
ОШ "Коста Стаменковић"
2017-03-13T11:54:16+01:00
Positive Impact Here is always singing new songs and expressing new ideas he learned at school. ОШ "Коста Стаменковић" 2017-03-13T11:54:16+01:00 Here is always singing new songs and expressing new ideas he learned at school. https://kostastamenkovic.edu.rs/testimonials/positive-impact/
0
ОШ "Коста Стаменковић"