Спорт

Физичко васпитање је важна компонента окруженог образовања за ученике свих узраста.

Физичко васпитање се подучава свим основним разредима како би се ученицима дало знање и ентузијазам да се здрав животни стил одржи у одраслом добу. Активности укључене у програм су дизајниране да промовишу физичку спремност, да усаврше знање и разумевање правила, концепата и стратегија. Ученици науче да раде и као појединци и у широком спектру конкурентских спортских група. Ученици сазнају о предностима развијања јаких, здравих тела и доброг спортског умећа. Поред физичког васпитања, основни ученици такође имају прилику да учествују у неким ваннаставним спортовима и активностима.

Спорт у ОШ "Коста Стаменковић"

У нашој школи поред физичког васпитања имамо и много спортских активности како у школи тако и ван школе.

У оквиру школе одржавају се секције из спортских игара који се мењају сваке календарске године. Углавном су то секције из фудбала, рукомета,кошарке и одбојке, како за дечаке, тако и за девојчице. У оквиру школе одржавају се школска такмичења (одељенска такмичења) из свих спортских игара.

Учествујемо на општинска, окружна, међуокружна и републичка такмичења (државно првенство) где смо показали изузетне резултате. Наша школа редовно учествује на свим такмичењима које организује Савез за школски спорт на територији града. Одржавају се разна спортска такмичења поводом разних манифестација као што су: Дан школе, Светосавско такмичења, Дечија недеља, Јесењи и пролећни крос…

У здравом телу, здрав дух.