Лука Ратковић – Ђак генерације

Лука Ратковић рођен је у Лесковцу 10. априла 2008. године. Захваљујући свом залагању и постигнућима, изабран је за ђака генерације ОШ ”Коста Стаменковић” у школској 2022 / 2023. години.

.

На самом почетку свог школовања, код учитељице Гордане Стојановић, од свих предмета највеће интересовање показивао је за математику. Фасциниран бројевима и рачунским радњама, веома добро је напредовао и са лакоћом усвојио нова знања. Препознавши његов таленат и жељу за учењем, учитељица га је, у 3. разреду, одвела на општинско такмичење, на коме је освојио 2. место.

Уследила су такмичења из његовог омиљеног предмета, на којима је постизао запажене резултате:

  • 1. место на општинском такмичењу у 4. разреду,
  • 3. место на општинском такмичењу у 5. разреду,
  • 2. место на окружном такмичењу у 7. разреду.

.

Лука је показивао интересовања и за друге предмете, попут хемије, за коју се интересовао много пре него што је почео да овај предмет изучава у школи. Претраживањем на интернету, сазнао је много занимљивих ствари из ове области, па је у жељи да још прошири своје знање, почео да се такмичи, што је резултирало успесима на општинским такмичењима на којима је заузео 3. место и у 7. и у 8. разреду.

У жељи да сазна што више о догађајима из прошлости, Лука почиње да се такмичи и из историје, и у 8. разреду те на општинском такмичењу осваја 3. место.

Највећа подршка Луки, у његовом досадашњем школовању су родитељи, посебно тата, који му је помагао у припреми за такмичења, као и наставници, који су га усмеравали, подржавали и подстицали његову радозналост и жељу за знањем.

О Лукиној свестраности говори и његово интересовање за спорт. Тренирао је кошарку у клубу „All star“, а своје слободно време још од 3. разреда, Лука, између осталог, испуњава и паркуром са другарима, налазећи места погодна за овај необичан спорт.

Остварен у свему, што је до сада радио, Лука свим будућим генерацијама жели успешно школовање и успех на такмичењима.

Comments are closed.
Open 7 days INFO
Our Young Pre classroom is for ages. This age group is working
BELL SCHEDULE
Here is always singing new songs and expressing new ideas he learned at school.
ОШ "Коста Стаменковић"
2017-03-13T11:54:16+01:00
Positive Impact Here is always singing new songs and expressing new ideas he learned at school. ОШ "Коста Стаменковић" 2017-03-13T11:54:16+01:00 Here is always singing new songs and expressing new ideas he learned at school. https://kostastamenkovic.edu.rs/testimonials/positive-impact/
0
ОШ "Коста Стаменковић"