Дружење са писцима

У оквиру 4. Фестивала дечјег стваралаштва „Уметник из школске клупе“, Народна библиотека „Радоје Домановић“ у Лесковцу организује „Дружење са писцима“.

Дана 11.10.2022. године су се ученици петог разреда ОШ „Коста Стаменковић“ дружили са писцем Стефаном Митићем.

Стефан Митић Тићми (1992) писац и сценариста, рођен у Лесковцу.

Дипломирао на Факултету спорта и физичког васпитања у Нишу.

.

.

Најважнија дела:

  • ,,У’ватиле ме лутке” (АРТЕ, 2015);
  • ,,Ја сам Акико” (ЛАГУНА, 2018);
  • ,,Јас сам Акико,, (АРС ЛАМИНА, МК)
  • ,,Ја сам Акико,, (АЛЕГРИА, ХР)
  • Дечје београдско пролеће, сценарио (РТС, ДКЦБ, 2019);
  • Нешто лепо, сценарио (Народно позориште Лесковац)
  • ПинокиYо, сценарио, сарадник (Народно позориште Ниш)
  • ,,Капут од маховине” (ЛАГУНА, 2020);
  • ,,Ту, надохват муке” (ПОВЕЉА, 2020);
  • ,,Џем на облак” (кратки поетски филм, 2021);

Романи “Капут од маховине” и “Ја сам Акико” уврштени су међу 200 најбољих дечијих књига на свету у избору часописа Њхите Равенс који издаје Минхенска библиотека. (Интернатионале Југенбиблиотхек)

По мотивима из књиге ,,Ја сам Акико”, која је награђена и наградом “Политикиног забавника” и плакетом “Ђечја књига године” на Међународном фестивалу Трг од књиге у Херцег Новом, настала је истоимена представа у копродукцији Фестивала еколошког позоришта за децу и младе и Културног центра Панчева у мају 2021. године у режији Миље Мазарак, у извођењу Софије Мијатовић.

У изради је краткометражни анимирани филм “I am Akiko”, који је подржао Филмски центар Србије и Бугарски филмски центар (прод. To Blink Animation – Војин Васовић, редитељ – Дамир Романов).

Један је од оснивача Омладинског клуба Анчики, мале, бесплатне библиотеке са преко 5,000 књига, чији пројекат је награђен специјалном наградом за ентузијазам – фондација Тања Петровић.

.

.

Добитник је Октобарске награде града Лесковца – за изузетан допринос култури афирмацији дечје књижевности и друштвеног ангажовања и признања Џедајски Витез.

Четврти Фестивал дечјег стваралаштва „Уметник из школске клупе“ организује се под покровитељством Министарства културе и информисања Републике Србије, Града Лесковца и компаније „Дунав осигурање“.

Comments are closed.
Open 7 days INFO
Our Young Pre classroom is for ages. This age group is working
BELL SCHEDULE
Here is always singing new songs and expressing new ideas he learned at school.
ОШ "Коста Стаменковић"
2017-03-13T11:54:16+01:00
Positive Impact Here is always singing new songs and expressing new ideas he learned at school. ОШ "Коста Стаменковић" 2017-03-13T11:54:16+01:00 Here is always singing new songs and expressing new ideas he learned at school. https://kostastamenkovic.edu.rs/testimonials/positive-impact/
0
ОШ "Коста Стаменковић"