Дај кош не буди еко лош

Неформална група „Еко баскет” организовала је турнир у баскету 3×3 за девојчице и дечаке и осликала еко баскет полигон у дворишту школе „Коста Стаменковић” за најмлађе. Турнир је одржан у ОШ „Коста Стаменковић“ у оквиру програма волонтирања младих „Шта нам тешко“.

Циљ пројекта је промоција здравих стилова живота кроз спорт и екологију. На турниру је учествовало 21 екипа у две старосне категорије, сваки учесник на турниру је добио вишекратну спортску бочицу за воду а најбољи појединци су добили вијаче. У пролажењу еко полигона (исцртане препреке које воде до канте коша) учествовала су деца из вртића „Цврчак“, најстарија предшколска и средња група. Слоган акције је био „Дај кош не буди еко лош“.

Један од организатора ове акције Душан Атанасијевић, каже да је турнир био веома успешан, да су деца доста научила о екологији, спорту, кошарци, на најбољи могући начин играјући се. Овом приликом бих да се захвалим директорки школе „Коста Стаменковић“ др Александри Сибиновић, клубовима „Дубочица 016“ и „Ол стар“, васпитачицама из вртића „Цврчак“, који су нам пружили велику подршку око реализације овог пројекта.

Турнир је подржан кроз национални програм волонтирања младих, који финансира Министарство омладине и спорта Републике Србије, а спроводе „Млади истраживачи Србије“, „Тим 42“, „Покрет горана Војводине“, „ЦеГрад“ и „Оптимист“.

Comments are closed.
Here is always singing new songs and expressing new ideas he learned at school.
ОШ "Коста Стаменковић"
2017-03-13T11:54:16+01:00
Positive Impact Here is always singing new songs and expressing new ideas he learned at school. ОШ "Коста Стаменковић" 2017-03-13T11:54:16+01:00 Here is always singing new songs and expressing new ideas he learned at school. https://kostastamenkovic.edu.rs/testimonials/positive-impact/
0
ОШ "Коста Стаменковић"