Борис Златановић, Ученик генерације 2019/2020.

Борис Златановић је рођен 5. јула 2005. године као треће дете у породици. Године 2012. уписао је Основну школу „Коста Стаменковић“ у Лесковцу. Учитељ му је био Чедомир Петковић.

Од другог разреда похађа и додатне курсеве енглеског језика, тако да сада овај језик говори одлично. Од трећег разреда редовно учествује на такмичењима из математике. Освојио је Прву награду на Оптштинском такмичењу из математике у трећем разреду, а у четрвртом Другу награду на Општинском такмичењу, и Прву награду на Окружном такмичењу.

Од петог до осмог разреда математику му предаје и предано га припрема за такмичења наставница Милена Стојановић. У том периоду освојио је: у петом разреду Другу награду на Општинском такмичењу и Другу награду на Окружном такмичењу; у шестом разреду Другу награду на Општинском такмичењу и Трећу награду на Окружном такмичењу; у седмом разреду освојио је Другу награду на Општинском такмичењу и Прву награду на Окружном такмичењу. Учествовао је на Републичком такмичењу где је добио Похвалу; у осмом разреду освојио је Прве награде на Општинском и Окружном такмичењу и пласирао се за Републичко такмичење, које ће бити одржано крајем августа ове године.

Из биологије, где му је предметни наставник била Јелена Здравковић, такмичио се у шестом и седмом разреду. У шестом разреду је освојио Другу награду на Општинском, као и на Окружном такмичењу; у седмом разреду освојио је Прве награде на Општинском и Окружном такмичењу, а на Републичком такмичењу је добио Похвалу.

Из хемије, коју му је предавала наставница Биљана Савић, такмичио се у седмом разреду и освојио Другу награду и на Општинском и на Окружном такмичењу.

Један од омиљених Борисових предмета је био српски језик у коме је био веома успешан и при чему га је предметни наставник Слађана Веселиновић редовно похваљивала на Наставничком већу.

Из енглеског језика, који му је предавала наставница Виолета Ристић, такмичио се у осмом разреду и освојио прво место на Окружном такмичењу, и тиме се пласирао за учешће на Републичко такмичење.

За Борисов успех у школи заслужна је и наставница Биљана Живковић, која му је, као веома посвећени одељенски старешина (од петог до седмог разреда), пружила подршку и потребну атмосферу за његова постигнућа у школи и на такмичењима. Безрезервну подршку Борису пружао је и бивши директор школе Горан Ристић, верујући у Борисове способности и налазећи време за њега када му је то било потребно.

Борис је тренирао рукомет. Омиљен је код својих другова и другарица. У слободно време свира гитару, чита стрипове и игра игрице на ручунару.

Наставничко веће ОШ “Коста Стаменковић” и директор школе др Александра Сибиновић су наградили ученика ђака генерације скромним поклоном, доделом Дипломе ђака генерације, књигом и сребрњаком са ликом Светог Саве.

Comments are closed.
Open 7 days INFO
Our Young Pre classroom is for ages. This age group is working
BELL SCHEDULE
Here is always singing new songs and expressing new ideas he learned at school.
ОШ "Коста Стаменковић"
2017-03-13T11:54:16+01:00
Positive Impact Here is always singing new songs and expressing new ideas he learned at school. ОШ "Коста Стаменковић" 2017-03-13T11:54:16+01:00 Here is always singing new songs and expressing new ideas he learned at school. https://kostastamenkovic.edu.rs/testimonials/positive-impact/
0
ОШ "Коста Стаменковић"