Борис Златановић, Ученик генерације 2019/2020.

Борис Златановић је рођен 5. јула 2005. године као треће дете у породици. Године 2012. уписао је Основну школу „Коста Стаменковић“ у Лесковцу. Учитељ му је био Чедомир Петковић.

Од другог разреда похађа и додатне курсеве енглеског језика, тако да сада овај језик говори одлично. Од трећег разреда редовно учествује на такмичењима из математике. Освојио је Прву награду на Оптштинском такмичењу из математике у трећем разреду, а у четрвртом Другу награду на Општинском такмичењу, и Прву награду на Окружном такмичењу.

Од петог до осмог разреда математику му предаје и предано га припрема за такмичења наставница Милена Стојановић. У том периоду освојио је: у петом разреду Другу награду на Општинском такмичењу и Другу награду на Окружном такмичењу; у шестом разреду Другу награду на Општинском такмичењу и Трећу награду на Окружном такмичењу; у седмом разреду освојио је Другу награду на Општинском такмичењу и Прву награду на Окружном такмичењу. Учествовао је на Републичком такмичењу где је добио Похвалу; у осмом разреду освојио је Прве награде на Општинском и Окружном такмичењу и пласирао се за Републичко такмичење, које ће бити одржано крајем августа ове године.

Из биологије, где му је предметни наставник била Јелена Здравковић, такмичио се у шестом и седмом разреду. У шестом разреду је освојио Другу награду на Општинском, као и на Окружном такмичењу; у седмом разреду освојио је Прве награде на Општинском и Окружном такмичењу, а на Републичком такмичењу је добио Похвалу.

Из хемије, коју му је предавала наставница Биљана Савић, такмичио се у седмом разреду и освојио Другу награду и на Општинском и на Окружном такмичењу.

Један од омиљених Борисових предмета је био српски језик у коме је био веома успешан и при чему га је предметни наставник Слађана Веселиновић редовно похваљивала на Наставничком већу.

Из енглеског језика, који му је предавала наставница Виолета Ристић, такмичио се у осмом разреду и освојио прво место на Окружном такмичењу, и тиме се пласирао за учешће на Републичко такмичење.

За Борисов успех у школи заслужна је и наставница Биљана Живковић, која му је, као веома посвећени одељенски старешина (од петог до седмог разреда), пружила подршку и потребну атмосферу за његова постигнућа у школи и на такмичењима. Безрезервну подршку Борису пружао је и бивши директор школе Горан Ристић, верујући у Борисове способности и налазећи време за њега када му је то било потребно.

Борис је тренирао рукомет. Омиљен је код својих другова и другарица. У слободно време свира гитару, чита стрипове и игра игрице на ручунару.

Наставничко веће ОШ “Коста Стаменковић” и директор школе др Александра Сибиновић су наградили ученика ђака генерације скромним поклоном, доделом Дипломе ђака генерације, књигом и сребрњаком са ликом Светог Саве.

Comments are closed.
Here is always singing new songs and expressing new ideas he learned at school.
ОШ "Коста Стаменковић"
2017-03-13T11:54:16+01:00
Positive Impact Here is always singing new songs and expressing new ideas he learned at school. ОШ "Коста Стаменковић" 2017-03-13T11:54:16+01:00 Here is always singing new songs and expressing new ideas he learned at school. https://kostastamenkovic.edu.rs/testimonials/positive-impact/
0
ОШ "Коста Стаменковић"