Стрељачки клуб „ГТ“ Лесковац у акцији „Спорт за све“

Спортски савез Лесковаца и Стрељачки клуб „ГТ“ организовали су акцију „Спорт за све“ и заједно су демонстрирали и промовисали стрељаштво, као облик спорта којим се могу бавити заинтересовани у Лесковцу.

У стрељани „Свети краљ Милутин“, која се налази у Основној школи „Коста Стаменковић“, млади и заинтересовани имали су прилику да направе прве кораке у спорту који је донео највише олимпијских медаља нашој земљи.

Горан Филиповић, потпредседник Спортског савеза Лесковца, каже да је у протекле три године преко 3.000 младих укључено у рад спортских клубова кроз ову акцију.

„Стрељачки клуб „ГТ“ у последњих неколико година има резултате којима може да се похвали, посебно секција у класичном стрељаштву.

Јуниорски смо прваци централне Србије у пиштољу, а четвртопласирани у истој дисциплини у Србији. У далекометном стрељаштву, наш такмичар је био пети на Балканском  купу, а у практичном стрељаштву у сениорској конкуренцији имамо треће место. Претварањем овог простора у стрељану добили смо изузетне услове за рад, где првенствено учествују ученици секције ОШ „Коста Стаменковић“, али,  наравно има и ученика других школа“, каже Љубиша Тодоровић, председник СК „ГТ“.

Најбољи период за почетак бављења овим спортом је други разред основне школе. Од другог до петог разреда тренира се кроз игру, а од петог разреда почињу такмичарски тренинзи и такмичарско учење стрељаштва.

Comments are closed.
Ed Sport news INFO
All the latest school sport and grass roots reports on ED Sport. News, reports, analysis and more.
SEE ALL
Tweets
Please fill all required widget settings!
Contact Info
Praesent quis risus nec mi feugiat vehicula. Sed nec feugiat arcu.
  • Address Line 1
  • (123) 456 789
  • email@example.com
automatic translation