Пут у средиште Апиленда

Дана 15., 17. и 18. априла, у просторијама ЦСУ Лесковац, одржане су три радионице „Пут у средиште Апиленда“ са ученицима четвртог разреда. Радионицу је одржао Никола Младеновић из организације Тим 42.

Учесници радионице су имали прилику да се упознају са основним појмовима о животној средини и загађењу животне средине, као и са основним појмовима о пчелињем друштву и стању плечела, како медоносних, тако и солитарних.

.

.

Кроз презентацију сазнали су како изгледају солитарне пчеле, шта се дешава током пчелињег убода, колико су корисне медоносне пчеле за природу и како људи могу да се постарају да заштите њихова станишта.

Поред тога, учесници радионице су видели како изгледа пчелиње саће, трутовско легло, и легло пчеле радилице. Такође, сазнали су како изгледа вароа уз коришћење миксоркопа.

На презентацији о климатским променама научили су разлику између појмова времена и климе, као и о узроцима и последицама климатских промена.

Трећи део радионице подразумевао је мапирање погодних локација за пчелињаке, где су учесници уз помоћ различитих карата (шума, ливада, депонија, саобраћаја и рељефа) и стеченог знања уцртавали локације на карти погодности.

Завршни део радионице подразумевао је украшавање кућице за солитарне пчеле.

Пројекат „Пут у средиште Апиленда“ подржан је од стране Града Лесковца.

Comments are closed.
Here is always singing new songs and expressing new ideas he learned at school.
ОШ "Коста Стаменковић"
2017-03-13T11:54:16+01:00
Positive Impact Here is always singing new songs and expressing new ideas he learned at school. ОШ "Коста Стаменковић" 2017-03-13T11:54:16+01:00 Here is always singing new songs and expressing new ideas he learned at school. https://kostastamenkovic.edu.rs/testimonials/positive-impact/
0
ОШ "Коста Стаменковић"