Стрељачки клуб „ГТ“ Лесковац у акцији „Спорт за све“

Спортски савез Лесковаца и Стрељачки клуб „ГТ“ организовали су акцију „Спорт за све“ и заједно су демонстрирали и промовисали стрељаштво, као облик спорта којим се могу бавити заинтересовани у Лесковцу.

У стрељани „Свети краљ Милутин“, која се налази у Основној школи „Коста Стаменковић“, млади и заинтересовани имали су прилику да направе прве кораке у спорту који је донео највише олимпијских медаља нашој земљи.

Горан Филиповић, потпредседник Спортског савеза Лесковца, каже да је у протекле три године преко 3.000 младих укључено у рад спортских клубова кроз ову акцију.

„Стрељачки клуб „ГТ“ у последњих неколико година има резултате којима може да се похвали, посебно секција у класичном стрељаштву.

Јуниорски смо прваци централне Србије у пиштољу, а четвртопласирани у истој дисциплини у Србији. У далекометном стрељаштву, наш такмичар је био пети на Балканском  купу, а у практичном стрељаштву у сениорској конкуренцији имамо треће место. Претварањем овог простора у стрељану добили смо изузетне услове за рад, где првенствено учествују ученици секције ОШ „Коста Стаменковић“, али,  наравно има и ученика других школа“, каже Љубиша Тодоровић, председник СК „ГТ“.

Најбољи период за почетак бављења овим спортом је други разред основне школе. Од другог до петог разреда тренира се кроз игру, а од петог разреда почињу такмичарски тренинзи и такмичарско учење стрељаштва.

Comments are closed.
Open 7 days INFO
Our Young Pre classroom is for ages. This age group is working
BELL SCHEDULE
Here is always singing new songs and expressing new ideas he learned at school.
ОШ "Коста Стаменковић"
2017-03-13T11:54:16+01:00
Positive Impact Here is always singing new songs and expressing new ideas he learned at school. ОШ "Коста Стаменковић" 2017-03-13T11:54:16+01:00 Here is always singing new songs and expressing new ideas he learned at school. https://kostastamenkovic.edu.rs/testimonials/positive-impact/
0
ОШ "Коста Стаменковић"