Стрељачки клуб „ГТ“ Лесковац у акцији „Спорт за све“

Спортски савез Лесковаца и Стрељачки клуб „ГТ“ организовали су акцију „Спорт за све“ и заједно су демонстрирали и промовисали стрељаштво, као облик спорта којим се могу бавити заинтересовани у Лесковцу.

У стрељани „Свети краљ Милутин“, која се налази у Основној школи „Коста Стаменковић“, млади и заинтересовани имали су прилику да направе прве кораке у спорту који је донео највише олимпијских медаља нашој земљи.

Горан Филиповић, потпредседник Спортског савеза Лесковца, каже да је у протекле три године преко 3.000 младих укључено у рад спортских клубова кроз ову акцију.

„Стрељачки клуб „ГТ“ у последњих неколико година има резултате којима може да се похвали, посебно секција у класичном стрељаштву.

Јуниорски смо прваци централне Србије у пиштољу, а четвртопласирани у истој дисциплини у Србији. У далекометном стрељаштву, наш такмичар је био пети на Балканском  купу, а у практичном стрељаштву у сениорској конкуренцији имамо треће место. Претварањем овог простора у стрељану добили смо изузетне услове за рад, где првенствено учествују ученици секције ОШ „Коста Стаменковић“, али,  наравно има и ученика других школа“, каже Љубиша Тодоровић, председник СК „ГТ“.

Најбољи период за почетак бављења овим спортом је други разред основне школе. Од другог до петог разреда тренира се кроз игру, а од петог разреда почињу такмичарски тренинзи и такмичарско учење стрељаштва.

Comments are closed.
Here is always singing new songs and expressing new ideas he learned at school.
ОШ "Коста Стаменковић"
2017-03-13T11:54:16+01:00
Positive Impact Here is always singing new songs and expressing new ideas he learned at school. ОШ "Коста Стаменковић" 2017-03-13T11:54:16+01:00 Here is always singing new songs and expressing new ideas he learned at school. https://kostastamenkovic.edu.rs/testimonials/positive-impact/
0
ОШ "Коста Стаменковић"