Рекреативна настава – Брзеће, Копаоник

Настава у природи, која је одложена због вируса COVID-19, реализована је у периоду од 29. јуна до 5. јула 2020. Рекреативна настава се одржала на Копаонику, у селу Брзеће, у хотелу „Јуниор“. На рекреативну наставу су отишли ученици III-3 одељења под надзором учитељице Марије Младеновић.

Ова настава у природи има за циљ да деца бораве у природи што је више могуће и буду физички активна, али има и едукативни карактер, где су деца имала прилику да науче много занимљивих ствари о овој планини, али и природи уопште. Видели су пуно лековитог биља, пробали плодове дивље трешње, јели дивље јагоде и били су попут правих планинара. Неке од шетњи у којима су упознали чари Копаоника су: Споменик на Мрамору, жичара “Бела река”, река Топлица, воденице, поточаре… Када не шетају, деца би уживала у садржају „Ђура парка“ на свежем ваздуху или на спортским теренима, тренирајући одбојку, кошарку или учествујући у штафетним играма.

Деца су у слободно време уживала у садржајима хотела „Јуниор“, а за здравље, храну и анимацију, поред учитеља, побринуло се и љубазно особље овог хотела. Ова рекреативна је иза себе оставила лепе успомене које ће свако дете памтити и радо их се сећати.

Comments are closed.
Најновије вести