Засади дрво

У циљу подизања степена иформисаности и образовања деце и ученика о значају очувања животне средине, у четвртак 24.02.2022., организована је акција „Засади дрво“, у којој су учествовали и ученици првог разреда ОШ „Коста Стаменковић“. Циљ ове акције, коју је покренуло Министарство просвете у сарадњи са Србија шумом, јесте пошумљавање и очување природне средине.

Највећа акција садње стабала у Србији „Засади дрво“ покренута је још 2019. године и има за циљ очување животне средине. Поред пошумљавања, тим „Засади дрво“ бави се и едукацијом и подизањем свести јавности о значају шума.

Трећи циклус пројекта „Засади дрво“ под називом „Четири годишња доба“, званично је почео 03.09.2021. догађањем у Ботаничкој башти „Јевремовац“. У оквиру ове сезоне, која траје до априла 2022. планирана је садња 200,000 садница широм Србије. Како би се деци што више приближила природа, велико учешће узели су ученици првог разреда.

Ученици наше школе су у четвртак засадили 3 саднице белог бора, које је наша школа добила на поклон. Ученицима се обратила наставница биологије, Јелена Здравковић, и деци објаснила значај природе за живот човека, као и колико је важно да природу чувамо, јер она без нас може, али ми без ње не можемо да живимо.

Деци је представљена и садница белог бора и кратко изнете карактеристике ове четинарске биљке. Садњом ове три саднице белог бора, ученици наше школе дали су свој мали допринос реализовању ове важне акције.

Comments are closed.
Here is always singing new songs and expressing new ideas he learned at school.
ОШ "Коста Стаменковић"
2017-03-13T11:54:16+01:00
Positive Impact Here is always singing new songs and expressing new ideas he learned at school. ОШ "Коста Стаменковић" 2017-03-13T11:54:16+01:00 Here is always singing new songs and expressing new ideas he learned at school. https://kostastamenkovic.edu.rs/testimonials/positive-impact/
0
ОШ "Коста Стаменковић"