Уради нешто драстично да смеће постати фантастично

Француско-српска привредна комора је организовала конкурс “Уради нешто драстично да смеће постати фантастично”, на коме су учествовали ученици lV² заједно са својом учитељицом Весном Чекић.

Поводом одржавања предстојећих Олимпијских игара у Француској, тема је била Олимпијске игре.

Конструкција је морала да се направи од рециклирајући материјала а назив конструкције коју су они направили је “Еко олимпијци”.

Материјали које су користили приликом израде су: пластика, дрво, папир, картон, стиропор, метал.

Конструкција “Еко олимпијци” садржи Олимпијску бакљу, фудбалску лопту, постоље за доделу медаља, рам са симболом Олимпијских игара (Олимпијски кругови) и песму на тему “Уради нешто драстично да смеће постане фантастично”.

.

.

Као координатор ове конструкције, учитељица је посетила 2022. године Музеј Олимпијских игара у Дохи (Катар), што јој је додатно помогло да пренесе деци утиске, покаже слике, опише, дочара и приближи оно најбитније везано за Олимпијске игре. Водећи се тиме, имали су добар мотив и идеју, те су направили ову компактну конструкцију, у којој смо убацили све најбитније детаље за Олимпијске игре а притом користили материјале за рециклажу.

Већ 4 године за редом, ученици сакупљају чепиве и учествују у хуманитарној акцији “Чепом до осмеха”. Разне акције сакупљања материјала за рециклажу, предавања о рециклажи, учења на часовима о рециклажи, им је помогло у идеји и изради конструкције “Еко олимпијци”. Трудили су се да поред пластичних чепова користе што више различитих предмета (кутије за јаја, гајбе, летве од ормана, канте, хамер, пластичне чаше, картонске тањириће). Спојили су креативност, труд, спорт и рециклажу у једној конструкцији и пријавили се на конкурсу.

Comments are closed.
Here is always singing new songs and expressing new ideas he learned at school.
ОШ "Коста Стаменковић"
2017-03-13T11:54:16+01:00
Positive Impact Here is always singing new songs and expressing new ideas he learned at school. ОШ "Коста Стаменковић" 2017-03-13T11:54:16+01:00 Here is always singing new songs and expressing new ideas he learned at school. https://kostastamenkovic.edu.rs/testimonials/positive-impact/
0
ОШ "Коста Стаменковић"