Традиционална музика

Традицијска, традиционална или народна музика, називи су, који се у најширем смислу примењују за сваку врсту музике, која је настала у обичном народу и коју слуша обични народ. У правилу је изводе сви чланови одређене заједнице, а не само професионални музичари, а преноси се усменом предајом.

Традицијска или традиционална музика народа је у ствари народна музика. То је изворна музика, музика специфична за неки крај, у чему је посебан сваки део на земљиној планети, који се одликује различитошћу свог вокалног и инструменталног музицирања.

Везано за традиционалну или народну музику, често је у пратњи и игрању у виду кола, плеса итд.

.

.

.

.

Радећи обраду народне музике из музичке културе, ученици четвртог разреда су угостили Ану Алексић, бившу ученицу наше школе, а садашњу приправницу, која је својим перформансом и гласом приближила деци традиционалну музику.

Ана каже да је традиционална музика “Језик, којим њена душа говори”.

Хвала Ани на оваквом дивном дружењу.

Comments are closed.
Here is always singing new songs and expressing new ideas he learned at school.
ОШ "Коста Стаменковић"
2017-03-13T11:54:16+01:00
Positive Impact Here is always singing new songs and expressing new ideas he learned at school. ОШ "Коста Стаменковић" 2017-03-13T11:54:16+01:00 Here is always singing new songs and expressing new ideas he learned at school. https://kostastamenkovic.edu.rs/testimonials/positive-impact/
0
ОШ "Коста Стаменковић"