Светски дан вода

Поводом обележавања Светског дана вода CSU Leskovac је у сарадњи са ЈКП „Водовод“, а уз подршку Центар за промоциjу науке и Града Лесковца, организовао бројне активности са циљем скретања пажње на важност заштите и очувања воде на нашој планети.

Данас су ученици лесковачких основних школа, који су постигли завидне резултате на општинском такмичењу из хемије, обишли акумулационо језеро Барје, а потом посетили фабрику за пречишћавање воде у Горини.

Ту су имали прилике да испрате све фазе од узорковања овог ресурса за анализу, па све до прераде, а потом и дистрибуирања воде, које користимо у домаћинству.

После потвратка у Научни клуб ученици су присуствовали предавању, које је водио спољни сарадник Никола Младеновић, а имали су прилику да се и сами опробају у експериментима.

Comments are closed.
Open 7 days INFO
Our Young Pre classroom is for ages. This age group is working
BELL SCHEDULE
Here is always singing new songs and expressing new ideas he learned at school.
ОШ "Коста Стаменковић"
2017-03-13T11:54:16+01:00
Positive Impact Here is always singing new songs and expressing new ideas he learned at school. ОШ "Коста Стаменковић" 2017-03-13T11:54:16+01:00 Here is always singing new songs and expressing new ideas he learned at school. https://kostastamenkovic.edu.rs/testimonials/positive-impact/
0
ОШ "Коста Стаменковић"