Светски дан вода

Поводом обележавања Светског дана вода CSU Leskovac је у сарадњи са ЈКП „Водовод“, а уз подршку Центар за промоциjу науке и Града Лесковца, организовао бројне активности са циљем скретања пажње на важност заштите и очувања воде на нашој планети.

Данас су ученици лесковачких основних школа, који су постигли завидне резултате на општинском такмичењу из хемије, обишли акумулационо језеро Барје, а потом посетили фабрику за пречишћавање воде у Горини.

Ту су имали прилике да испрате све фазе од узорковања овог ресурса за анализу, па све до прераде, а потом и дистрибуирања воде, које користимо у домаћинству.

После потвратка у Научни клуб ученици су присуствовали предавању, које је водио спољни сарадник Никола Младеновић, а имали су прилику да се и сами опробају у експериментима.

Comments are closed.
Here is always singing new songs and expressing new ideas he learned at school.
ОШ "Коста Стаменковић"
2017-03-13T11:54:16+01:00
Positive Impact Here is always singing new songs and expressing new ideas he learned at school. ОШ "Коста Стаменковић" 2017-03-13T11:54:16+01:00 Here is always singing new songs and expressing new ideas he learned at school. https://kostastamenkovic.edu.rs/testimonials/positive-impact/
0
ОШ "Коста Стаменковић"