Радионица “Весело поврће”

У среду, 25. јануара 2023. године, у оквиру Светосавских свечаности, у нашој школи је, у термину од 10 до 12 часова, одржана драмско-ликовна радионица, за ученике четвртог разреда.

Тема радионице је била припрема и извођење драмског текста „Весело поврће“.

.

.

Руководећи се тиме да је на часовима редовне наставе велика пажња посвећена биографији првог српског архиепископа, његовом животу и делу, као и његовом значају за народ кроз различите текстове, одабрале смо, потпуно неочекивано, текст о поврћу као најздравијој групи намирница, управо због тога што је и сам наш просветитељ велику пажњу посвећивао здравом начину живота и посту и скромном животу у сваком смислу.

Кроз радионицу, на којој су деца по групама припремала сцену, костиме и увежбавала читање текста по улогама, успели смо да заједно, за само два сата, поставимо на сцену овај драмски текст.

.

.

Публику су чиниле групе које су припремале сцену и костиме, а након изведене представе, постављено је пригодно послужење, за наше колегинице и другаре.

У реализацији ове радионице, учествовале су све учитељице и 30 ученика наше школе, а позиву су се одазвале и колегинице из ОШ „Васа Пелагић“ и из ОШ „Вук Караџић“ са својим ђацима, на чему им се овом приликом од срца захваљујемо.

Надамо се да су наши гости са собом понели лепе утиске, задовољство због успешно обављеног посла и свест о значају тимског рада.

.

.

Од колегиница смо, уз захвалност за позив и гостопримство, добили и честитке за креативну идеју и организацију.

Радујемо се некој следећој прилици за дружење, јер школски празници треба да буду повод за сусрете, дружење, склапање нових пријатељстава и сарадњу, како међу школама, тако и међу децом.

Comments are closed.
Here is always singing new songs and expressing new ideas he learned at school.
ОШ "Коста Стаменковић"
2017-03-13T11:54:16+01:00
Positive Impact Here is always singing new songs and expressing new ideas he learned at school. ОШ "Коста Стаменковић" 2017-03-13T11:54:16+01:00 Here is always singing new songs and expressing new ideas he learned at school. https://kostastamenkovic.edu.rs/testimonials/positive-impact/
0
ОШ "Коста Стаменковић"