Радионица “Весело поврће”

У среду, 25. јануара 2023. године, у оквиру Светосавских свечаности, у нашој школи је, у термину од 10 до 12 часова, одржана драмско-ликовна радионица, за ученике четвртог разреда.

Тема радионице је била припрема и извођење драмског текста „Весело поврће“.

.

.

Руководећи се тиме да је на часовима редовне наставе велика пажња посвећена биографији првог српског архиепископа, његовом животу и делу, као и његовом значају за народ кроз различите текстове, одабрале смо, потпуно неочекивано, текст о поврћу као најздравијој групи намирница, управо због тога што је и сам наш просветитељ велику пажњу посвећивао здравом начину живота и посту и скромном животу у сваком смислу.

Кроз радионицу, на којој су деца по групама припремала сцену, костиме и увежбавала читање текста по улогама, успели смо да заједно, за само два сата, поставимо на сцену овај драмски текст.

.

.

Публику су чиниле групе које су припремале сцену и костиме, а након изведене представе, постављено је пригодно послужење, за наше колегинице и другаре.

У реализацији ове радионице, учествовале су све учитељице и 30 ученика наше школе, а позиву су се одазвале и колегинице из ОШ „Васа Пелагић“ и из ОШ „Вук Караџић“ са својим ђацима, на чему им се овом приликом од срца захваљујемо.

Надамо се да су наши гости са собом понели лепе утиске, задовољство због успешно обављеног посла и свест о значају тимског рада.

.

.

Од колегиница смо, уз захвалност за позив и гостопримство, добили и честитке за креативну идеју и организацију.

Радујемо се некој следећој прилици за дружење, јер школски празници треба да буду повод за сусрете, дружење, склапање нових пријатељстава и сарадњу, како међу школама, тако и међу децом.

Comments are closed.
Open 7 days INFO
Our Young Pre classroom is for ages. This age group is working
BELL SCHEDULE
Here is always singing new songs and expressing new ideas he learned at school.
ОШ "Коста Стаменковић"
2017-03-13T11:54:16+01:00
Positive Impact Here is always singing new songs and expressing new ideas he learned at school. ОШ "Коста Стаменковић" 2017-03-13T11:54:16+01:00 Here is always singing new songs and expressing new ideas he learned at school. https://kostastamenkovic.edu.rs/testimonials/positive-impact/
0
ОШ "Коста Стаменковић"