Радионица “Дечје игре наше прошлости” у Градској кући поводом Дечје недеље

Дана 05.10.2020. године, одржана је музејска радионица “Дечје игре наше прошлости “ у Градској кући.

Учесници радионице били су ученици IV разреда, који су се кроз игру и дружење упознали и осетили део наше културне прошлости, једног времена и друштва који показује живот становника лесковачког краја од неолита до касног турског доба.

Док су данас за игру потребни телефон или таблет, некада је била потребна што пространија пољана и што већи број другара расположених за игру и дружење. Деца су се некада много више ослањала једни на друге, посебно кроз игру.

Кроз радионицу, деца су се упознала са играма које су се некада давно играле, како су се делиле, како се бирало дете које ће започети игру, како су деца за неке игре сама правила играчке (реквизите), која је била казна ако би неко дете покушало да вара и колико је игра била важна.

Правили су крпењаче и играли неке од најзанимљивијих игара из лесковачког краја где су заступљене игре оштроумности и знања, игре снаге и игре вештина.

Циљ радионице је развијање свести о култури и обичајима свог народа, поспешивање интеракције, комуникације и сарадње међу децом.

Comments are closed.
Here is always singing new songs and expressing new ideas he learned at school.
ОШ "Коста Стаменковић"
2017-03-13T11:54:16+01:00
Positive Impact Here is always singing new songs and expressing new ideas he learned at school. ОШ "Коста Стаменковић" 2017-03-13T11:54:16+01:00 Here is always singing new songs and expressing new ideas he learned at school. https://kostastamenkovic.edu.rs/testimonials/positive-impact/
0
ОШ "Коста Стаменковић"