Радионица “Бако, деко, водим вас у музеј”

Дана 10.11.2020. године, одржана је музејска радионица “Бако, деко, водим вас у музеј “ у Градској кући.

Учесници радионице били су ученици II разреда са својим бакама и декама, који су кроз дружење и креативан рад упознали и осетили део наше културне прошлости разгледајући музејске и породичне фотографије и слушајући лична искуства бака и дека.

Искусним вођењем музејског педагога ученици су открили колики је значај фотографије у музеју, али и свакодневном животу. Сазнали су да причајући о њима откривамо како се некад живело, како су се људи облачили, како су се школовали…

У практичном делу радионице деца су са баком или деком украшавали рамове за породичне фотографије и на тај начин боље представили своју прошлост.

Циљ радионице је подстицање породице да своја знања и искуства о традицији и обичајима сачувају тако што ће их пренети својој деци и тако развијати позитивна осећања према прошлости.

Comments are closed.
Open 7 days INFO
Our Young Pre classroom is for ages. This age group is working
BELL SCHEDULE
Here is always singing new songs and expressing new ideas he learned at school.
ОШ "Коста Стаменковић"
2017-03-13T11:54:16+01:00
Positive Impact Here is always singing new songs and expressing new ideas he learned at school. ОШ "Коста Стаменковић" 2017-03-13T11:54:16+01:00 Here is always singing new songs and expressing new ideas he learned at school. https://kostastamenkovic.edu.rs/testimonials/positive-impact/
0
ОШ "Коста Стаменковић"