Радионица “Бако, деко, водим вас у музеј”

Дана 10.11.2020. године, одржана је музејска радионица “Бако, деко, водим вас у музеј “ у Градској кући.

Учесници радионице били су ученици II разреда са својим бакама и декама, који су кроз дружење и креативан рад упознали и осетили део наше културне прошлости разгледајући музејске и породичне фотографије и слушајући лична искуства бака и дека.

Искусним вођењем музејског педагога ученици су открили колики је значај фотографије у музеју, али и свакодневном животу. Сазнали су да причајући о њима откривамо како се некад живело, како су се људи облачили, како су се школовали…

У практичном делу радионице деца су са баком или деком украшавали рамове за породичне фотографије и на тај начин боље представили своју прошлост.

Циљ радионице је подстицање породице да своја знања и искуства о традицији и обичајима сачувају тако што ће их пренети својој деци и тако развијати позитивна осећања према прошлости.

Comments are closed.
Here is always singing new songs and expressing new ideas he learned at school.
ОШ "Коста Стаменковић"
2017-03-13T11:54:16+01:00
Positive Impact Here is always singing new songs and expressing new ideas he learned at school. ОШ "Коста Стаменковић" 2017-03-13T11:54:16+01:00 Here is always singing new songs and expressing new ideas he learned at school. https://kostastamenkovic.edu.rs/testimonials/positive-impact/
0
ОШ "Коста Стаменковић"