Освећење школе


У понедељак 17. августа 2020. године, освећена је и благосиљана једна од најлепших школа у граду, ОШ „Коста Стаменковић“.

Свечани чин освећења извршили су свештеници лесковачког саборног храма Св. Тројице – Мића Ђорђевић и Славиша Станојевић уз прелепо појање наше дугогодишње вероучитељице Јелене Драгић. Овом приликом освећене су и благосиљане све просторије у школи.

Изразивши велику радост због сабрања, присутнима ове васпитно-образовне установе обратио се отац Славиша Станојевић, који је захвалио запосленима и ученицима, пожелео успех у стицању знања и савлађивању школског градива, али пре свега здравље и успех у изграђивању и узрастању у боље људе.

Много знања може да погорди човека, а само љубав човека изграђује! Љубав је оно, по чему се ми хришћани разликујемо од свих осталих, чак смо дужни да љубимо и своје непријатеље.

Бити “добар човек” је она вредност, која никада не може бити обезвређена, зато што подразумева да онај ко је “добар” има Бога у себи. “Добар човек” је украшен хришћанским врлинама, које га чине чистим и честитим. Оне уздижу човека Богу и сједињују га са Њим. Ко је своје срце очистио, видео је Бога и другог човека, а ко нема срце чисто, не види ни Бога ни другог човека.

Директор школе др Александра Сибиновић се обратила свим присутним, захвалила се и пожелела срећан почетак нове школске године, пуно здравља, среће и успеха.

Comments are closed.
Open 7 days INFO
Our Young Pre classroom is for ages. This age group is working
BELL SCHEDULE
Here is always singing new songs and expressing new ideas he learned at school.
ОШ "Коста Стаменковић"
2017-03-13T11:54:16+01:00
Positive Impact Here is always singing new songs and expressing new ideas he learned at school. ОШ "Коста Стаменковић" 2017-03-13T11:54:16+01:00 Here is always singing new songs and expressing new ideas he learned at school. https://kostastamenkovic.edu.rs/testimonials/positive-impact/
0
ОШ "Коста Стаменковић"