Освећење школе


У понедељак 17. августа 2020. године, освећена је и благосиљана једна од најлепших школа у граду, ОШ „Коста Стаменковић“.

Свечани чин освећења извршили су свештеници лесковачког саборног храма Св. Тројице – Мића Ђорђевић и Славиша Станојевић уз прелепо појање наше дугогодишње вероучитељице Јелене Драгић. Овом приликом освећене су и благосиљане све просторије у школи.

Изразивши велику радост због сабрања, присутнима ове васпитно-образовне установе обратио се отац Славиша Станојевић, који је захвалио запосленима и ученицима, пожелео успех у стицању знања и савлађивању школског градива, али пре свега здравље и успех у изграђивању и узрастању у боље људе.

Много знања може да погорди човека, а само љубав човека изграђује! Љубав је оно, по чему се ми хришћани разликујемо од свих осталих, чак смо дужни да љубимо и своје непријатеље.

Бити “добар човек” је она вредност, која никада не може бити обезвређена, зато што подразумева да онај ко је “добар” има Бога у себи. “Добар човек” је украшен хришћанским врлинама, које га чине чистим и честитим. Оне уздижу човека Богу и сједињују га са Њим. Ко је своје срце очистио, видео је Бога и другог човека, а ко нема срце чисто, не види ни Бога ни другог човека.

Директор школе др Александра Сибиновић се обратила свим присутним, захвалила се и пожелела срећан почетак нове школске године, пуно здравља, среће и успеха.

Comments are closed.
Here is always singing new songs and expressing new ideas he learned at school.
ОШ "Коста Стаменковић"
2017-03-13T11:54:16+01:00
Positive Impact Here is always singing new songs and expressing new ideas he learned at school. ОШ "Коста Стаменковић" 2017-03-13T11:54:16+01:00 Here is always singing new songs and expressing new ideas he learned at school. https://kostastamenkovic.edu.rs/testimonials/positive-impact/
0
ОШ "Коста Стаменковић"