Донација спортске опреме и реквизита нашој школи

У фискултурној сали Основне школе „Коста Стаменковић“ одржана прес конференција поводом поделе спортских реквизита од стране Савеза за школски спорт Србије. Донација је у виду две табле за кошарку са зглобним обручима, по два гола са мрежама за рукомет и мали фудбал, лопте и друга спортска опрема.

Уједно је симболично обележен и Међународни дан образовања.

Опрема је данас у присуству градоначелника др Горана Цветановића уручена директорки школе др Александри Сибиновић.

Александра Сибиновић, директор ОШ „Коста Стаменковић“ се захвалила на додељеној спортској опреми и додала да ће настава физичког васпитања бити унапређена чиме ће бити побољшани здравствени капацитети ученика. Она се захвалила градоначелнику Лесковца др сци. мед. Горану Цветановићу и локалној самоуправи на средствима издвојеним за легализацију фискултурне сале, што ће омогућити даља улагања у инфраструктуру школе.

У име локалне самоуправе обратио се Андрија Атанасковић, помоћник градоначелника Лесковца, који је нагласио да је правилан раст и развој деце један од основних приоритета града Лесковца где је и додао да интензивно радимо на побољшању услова за бављење спортом, како у оквиру школских објеката, улагањем у сале и уређењем игралишта, тако и ван њих.

У оквиру школе „Коста Стаменковић“, уређено је школско двориште, игралиште, енергетска санација школе, трим стаза Дане Корица, отворена прва стрељана…

Иван Цветановић, координатор Савеза за школски спорт Србије, је истакао да су школе које су добиле донацију учествовале на бројним такмичењима: „Враћали су се са медаљама и зато ћемо се трудити да у сарадњи са наставницима наставимо са освајањем републичких такмичења. Трудићемо се да помогнемо даљем развоју школског спорта у свим школама. Локална самоуправа нам даје велику подршку јер је наш заједнички циљ да се деца правилно развијају.”

Велико хвала!

Comments are closed.
Here is always singing new songs and expressing new ideas he learned at school.
ОШ "Коста Стаменковић"
2017-03-13T11:54:16+01:00
Positive Impact Here is always singing new songs and expressing new ideas he learned at school. ОШ "Коста Стаменковић" 2017-03-13T11:54:16+01:00 Here is always singing new songs and expressing new ideas he learned at school. https://kostastamenkovic.edu.rs/testimonials/positive-impact/
0
ОШ "Коста Стаменковић"