Дан школе 2023

У петак, 20. октобра 2023. године, приредбом у холу школе, којој су присуствовали запослени, родитељи ђака, наши драги пензионери, гости из побратимске школе у Српском Милетићу, представници локалне самоуправе и наравно деца, ђаци, обележили смо Дан школе.

Слоган приредбе је „Хајде свете буди дете“. Приредбу је традиционално отворио хор химном „Боже правде“, а на почетку, присутнима се обратила  директорка др Александра Сибиновић, а затим и помоћница градоначелника, Јелена Стаменковић.

Ученице осмог разреда Милена Лазаревић и Теодора Јовић, која је и водила програм, представиле су се песмама Мирослава Антића „После детињства“ и „Љубав“.

Ученици четвртог разреда извели су рецитале „Хумана“ и „Поподневна журба“ и плесне тачке на мелодију Арсена Дедића „Кад би сви“ и „Dum dum song“.

Ученик VI2 Вук Васић публици се представио соло тачком на кларинету.

Осим уводне химне, хор је у току програма извео још две нумере „Буди дете“ и „Деци целог света“, коју су маестрално, у пратњи хора, отпевале солисткиње Маша Стаменковић, Емилија Крстић, Петра Стаменковић и Лена Стаменковић.

Централни део приредбе, који је на све присутне оставио најјачи утисак, била је драматизација ауторског текста „Ципеле из учионице“ у реализацији полазника драмске секције и наставнице српског језика Милице Лукић.

Поводом Дана школе, расписани су и литерарни и ликовни конкурс, а најуспешнији ученици награђени су књигом. На литерарном конкурсу прво место освојиле су Лена Цветковић II1 и Јулија Ђорђевић V2, а на ликовном Владана Јовић IV3 и Даница Драшковић V2.

Приредба је, како другачије, завршена песмом „Хајде свете буди дете“, уз коју су се са позорнице, публици још једном поклонили сви учесници приредбе.

.

.

.

.

.

Comments are closed.
Here is always singing new songs and expressing new ideas he learned at school.
ОШ "Коста Стаменковић"
2017-03-13T11:54:16+01:00
Positive Impact Here is always singing new songs and expressing new ideas he learned at school. ОШ "Коста Стаменковић" 2017-03-13T11:54:16+01:00 Here is always singing new songs and expressing new ideas he learned at school. https://kostastamenkovic.edu.rs/testimonials/positive-impact/
0
ОШ "Коста Стаменковић"