Дан школе

Дана 14.10.2022. године, ученици и наставници прославили су 54. године постојања ОШ „Коста Стаменковић“ обележавањем Дана школе. За родитеље, госте, ученике и наставнике организована је приредба у холу школе под слоганом “Једино другарство нема крај ”.

На почетку приредбе, обратила се директорка школе др Александра Сибиновић и пожелела свим запосленима, родитељима и ученицима срећан Дан школе.

Хор је отворио приредбу химном “Боже правде“, а касније су уследиле још три песме – „Пријатељи“, „ О другарству „ и „Нек свира музика“.

У име града присутнима се обратила Бранкица Стаменковић, која је свима присутнима пожелела срећан Дан школе.

.

.

.

Хор ученика трећег и четвртог разреда је извео песму, која је обележила овогодишњи Дан школе – Једино другарство нема крај.

Ученици четвртог разреда представили су се рециталом „Коло“, Мире Алечковић и једним драмским скечом.

Ученице Маша Стаменковић и Николина Андрејевић рецитовале су ауторске песме наших бивших ученица Јелене Ђурковић („Другарство“), и Дуње Дубајић („Другарство – то је више од Сунца“).

Од рецитација имали смо прилику да чујемо и „ У заседи иза петнаесте“ у извођењу Еме Степановић и „Кад би мени дали један дан „у извођењу Емилије Стојановић.

Ученице шестог разреда извеле су плесну тачку уз нумеру „My bestie“, Justin Wellington.

Програм је водила ученица седмог разреда, Теодора Јовић.

У част Дана школе организован је традиционални ликовни и литерарни конкурс на тему “Једино другарство нема крај”, а најбољи радови награђени су књигама, које је уручила директорка др Александра Сибиновић.

Награђени ученици су:

Литерарни конкурс:

  • Емилија Крстић IV 2;
  • Николина Николић VI 1.

Ликовни конкурс:

  • Софија Пешић IV 3;
  • Луна Јовановић VI 2.

Првонаграђени ликовни радови су изложени у холу школе, а првонаграђени литерарни радови су прочитани у склопу приредбе.

Comments are closed.
Here is always singing new songs and expressing new ideas he learned at school.
ОШ "Коста Стаменковић"
2017-03-13T11:54:16+01:00
Positive Impact Here is always singing new songs and expressing new ideas he learned at school. ОШ "Коста Стаменковић" 2017-03-13T11:54:16+01:00 Here is always singing new songs and expressing new ideas he learned at school. https://kostastamenkovic.edu.rs/testimonials/positive-impact/
0
ОШ "Коста Стаменковић"