Горица Страхињић

Датум рођења:

 • 15.3.1972. Стројковце, Лесковац

Образовање:

 • Педагошка школа „Иво Андрић“ у Врању средња 14.06.1991.;
 • Педагошка академија „Иво Андрић“ у Врању, VI степен 24.02. 1994.;
 • Учитељски факултет у Врању, VII степен 02.07.2005.

Радно искуство:

 • ОШ „Коста Стаменковић“ у Лесковцу (15.11.1995. – 14.11.1996.)
  • приправнички стаж и још годину дана волонтерског рада;
 • ОШ „Коста Стаменковић“ у Лесковцу (01.09.1997)
  • учитељица, 25 година радног стажа.

Положен испит за лиценцу:

 • 20.11.1996. год.

Информатичка писменост:

 • информатички описмењена.

Стална стручна усавршавања:

 • Математика, ликовна култура, драмска уметност, љубав према природи, развијање љубави и свести о очувању животне средине, манири лепог понашања и уважавање различитости;
 • Бројна математичка такмичења, ликовне награде, ученици генерације, на које сам посебно поносна, као и израстање мојих ученика у људе спремне за живот, рад и остварење у улози оца, мајке,заснивање породице и васпитање сопствене деце, део су досадашњег рада и испуњавање веома важног захтева учитељског позива – да деца, наши ученици, израсту у одговорне, вредне и оспособљене људе за живот.

Лична професионална филозофија:

Најважнији мотив за рад у школи је љубав према деци и љубав према учитељском позиву.

Откад знам за себе, још као безбрижна девојчица играла сам се учитељице и то је од увек била моја преокупација – бити учитељица.

Зато сам одмах после осмог разреда уписала Педагошку академију – средњу, у то време због страха да можда после средње школе наћу моћи да упишем Педагошку академију – вишу.

Завршила сам и средњу, и вишу и факултет и стекла звања за рад у школи : сарадник у настави, наставник разредне наставе и на крају професор разредне наставе.

Али најлепше звучи када кажем „ЈА САМ УЧИТЕЉИЦА“.

Стекла сам и развила, и још увек радим на усавршавању себе, својих вештина и умећа комуникације са децом, јер деца су неисцрпан извор инспирација, креативности и маште.

Вешто планирам и реализујем програм који прописује закон, трудим се да школску документацију и обавезе које се тичу папирологије, евиденција, планирања,реализације и извештја педантно и уредно водим. У томе је невидљиви кључ успеха и придобијања дечје пажње, заинтересовати их учити кроз игру а опет играјући се научити и вештине и стећи знање.
Када уђем у учионицу, чекају ме радознале очи упрте у мене, главице жељне знања, и ту се отварају врата маштаонице, играонице, разбибриге и испуњавање најважнијег задатка учитељице: да сви постану људи, добри, одговорни, пуни љубави и спремни за живот.

Позив учитеља сматрам као велику одговорност, јер су у мојим рукама безбрижна срца, нежне душе, које треба и образовати и васпитати и заједно са њиховим родитељима, наћи прави начин да свако пронађе себе и упутити га на прави пут.

„ Ко је завршио учење , завршио је и да расте“ руска изрека.

 

Контакт:

☏: 064-18-69-811
@: овде

Open 7 days INFO
Our Young Pre classroom is for ages. This age group is working
BELL SCHEDULE
Here is always singing new songs and expressing new ideas he learned at school.
ОШ "Коста Стаменковић"
2017-03-13T11:54:16+01:00
Positive Impact Here is always singing new songs and expressing new ideas he learned at school. ОШ "Коста Стаменковић" 2017-03-13T11:54:16+01:00 Here is always singing new songs and expressing new ideas he learned at school. https://kostastamenkovic.edu.rs/testimonials/positive-impact/
0
ОШ "Коста Стаменковић"