Горица Страхињић

Датум рођења:

 • 15.3.1972. Стројковце, Лесковац

Образовање:

 • Педагошка школа „Иво Андрић“ у Врању средња 14.06.1991.;
 • Педагошка академија „Иво Андрић“ у Врању, VI степен 24.02. 1994.;
 • Учитељски факултет у Врању, VII степен 02.07.2005.

Радно искуство:

 • ОШ „Коста Стаменковић“ у Лесковцу (15.11.1995. – 14.11.1996.)
  • приправнички стаж и још годину дана волонтерског рада;
 • ОШ „Коста Стаменковић“ у Лесковцу (01.09.1997)
  • учитељица, 25 година радног стажа.

Положен испит за лиценцу:

 • 20.11.1996. год.

Информатичка писменост:

 • информатички описмењена.

Стална стручна усавршавања:

 • Математика, ликовна култура, драмска уметност, љубав према природи, развијање љубави и свести о очувању животне средине, манири лепог понашања и уважавање различитости;
 • Бројна математичка такмичења, ликовне награде, ученици генерације, на које сам посебно поносна, као и израстање мојих ученика у људе спремне за живот, рад и остварење у улози оца, мајке,заснивање породице и васпитање сопствене деце, део су досадашњег рада и испуњавање веома важног захтева учитељског позива – да деца, наши ученици, израсту у одговорне, вредне и оспособљене људе за живот.

Лична професионална филозофија:

Најважнији мотив за рад у школи је љубав према деци и љубав према учитељском позиву.

Откад знам за себе, још као безбрижна девојчица играла сам се учитељице и то је од увек била моја преокупација – бити учитељица.

Зато сам одмах после осмог разреда уписала Педагошку академију – средњу, у то време због страха да можда после средње школе наћу моћи да упишем Педагошку академију – вишу.

Завршила сам и средњу, и вишу и факултет и стекла звања за рад у школи : сарадник у настави, наставник разредне наставе и на крају професор разредне наставе.

Али најлепше звучи када кажем „ЈА САМ УЧИТЕЉИЦА“.

Стекла сам и развила, и још увек радим на усавршавању себе, својих вештина и умећа комуникације са децом, јер деца су неисцрпан извор инспирација, креативности и маште.

Вешто планирам и реализујем програм који прописује закон, трудим се да школску документацију и обавезе које се тичу папирологије, евиденција, планирања,реализације и извештја педантно и уредно водим. У томе је невидљиви кључ успеха и придобијања дечје пажње, заинтересовати их учити кроз игру а опет играјући се научити и вештине и стећи знање.
Када уђем у учионицу, чекају ме радознале очи упрте у мене, главице жељне знања, и ту се отварају врата маштаонице, играонице, разбибриге и испуњавање најважнијег задатка учитељице: да сви постану људи, добри, одговорни, пуни љубави и спремни за живот.

Позив учитеља сматрам као велику одговорност, јер су у мојим рукама безбрижна срца, нежне душе, које треба и образовати и васпитати и заједно са њиховим родитељима, наћи прави начин да свако пронађе себе и упутити га на прави пут.

„ Ко је завршио учење , завршио је и да расте“ руска изрека.

 

Контакт:

☏: 064-18-69-811
@: овде

Here is always singing new songs and expressing new ideas he learned at school.
ОШ "Коста Стаменковић"
2017-03-13T11:54:16+01:00
Positive Impact Here is always singing new songs and expressing new ideas he learned at school. ОШ "Коста Стаменковић" 2017-03-13T11:54:16+01:00 Here is always singing new songs and expressing new ideas he learned at school. https://kostastamenkovic.edu.rs/testimonials/positive-impact/
0
ОШ "Коста Стаменковић"