Пријем

Хвала вам што сте заинтересовани за нашу школу. Част нам је што ћете одвојити време да сазнате о ОШ "Коста Стаменковић", заиста чаробно место.

Ивана Стоjановић,
професор разредне наставе

Наш приступ образовању се доказује већ више од 53 година и огледа се успехом његових ученика. Наставни план заснован на развоју нуди јединствену и ретку средину за ученике, да расту и развијају се у врсту омладинца који сваки родитељ жели, онај који је интелектуално радознао, живахан, срећан и добро прилагођен за даљи живот.

Мариjа Младеновић,
професор разредне наставе

Подстичемо проспективне породице да нам се придруже на једном од многобројних догађаја одржаних током школске године, где можете научити о ОШ “Коста Стаменковић”, видети примере ученичког рада и разговарати с нашим колективом и администраторима. Такође можете истражити нашу веб страницу за мноштво информација о школском животу, програмима и наставном плану.

Весна Чекић,
професор разредне наставе

Схватамо важност проналажења најбоље школе за своје дете. Дођите и откријте зашто је наша школа оно о чему сте се увек надали да школа буде. Обратите се канцеларији за пријем на телефону 016-310-0100, факс 016-343-2888 или и-меилу oskostas@gmail.com да бисте заказали састанак. Радујемо се да ћемо се ускоро срести!

ОБАВЕСТИТЕ НАС ДА СТЕ ЗАИНТЕРЕСОВАНИ
Попуните наш упитни образац да бисте нам рекли да сте заинтересовани за нашу школу.
ПОСЕТИТЕ НАШУ ШКОЛУ
Биће вам послат распоред датума турнеје када бисте могли да се пријавите за посету.
ПОКРЕНИТЕ ПРОЦЕС ПРИЈАВЕ
Започните апликацију вашег дјетета приликом попуњавања наша онлине упитника.
ДОГАЂАЈИ ПРИЈЕМА
У току школске године одржавамо разне информативне пријемне приредбе.
Ми смо jедни од поносних добитника наjвеће оцене приликом доласка Екстерне комисиjе у Jабланичком округу за школску 2017/2018. годину.

Често постављана питања

Испод ћете наћи одговоре на нека од најчешће постављених питања о нашој школи и његовим пријемима и процесима уписа.

Да ли ОШ "Коста Стаменковић" има спортске екипе?

Наша школа спроводи и учествује на разним спортским догађајима током циеле школске године, али наши ученици нису формално организовани у спортским тимовима.

Који је последњи термин уписа детета у први разред на основу датума рођења?

Пријем се заснива на следећим смјерницама.

  1. Свако дете које је стигло до седам (7) година на или пре краjа фебруара у години уписане као потврђено званичним изводом из матичне књиге рода, испуњава услове за први разред.
  2. Дете које се пребацује у нашу школу, има седам (7) година старости или је на други начин испунило сличне услове у другој земљи, има право на наставак услуга у првом разреду ако је присуствовао акредитованом јавном или приватном првом оцењивању програма у тој надлежности најмање дванаест (12) недеља непосредно пре уписа у нашу школу.
  3. На основу података прикупљених кроз стандардне процене, почетно пласирање може се променити током школске године како би најбоље задовољило потребе ученика и максимално повећао академски раст.

Које су основне улазне тачке?

Развојни психолог Ховард Гарднер сматра да се свака тема која је довољно поуздана за учење може приступити кроз најмање пет различитих улазних тачака. Ове улазне тачке указују на своје описе наших “вишеструких интелигенција” и могу се подстицати да ангажују ученике на тему студирања и промовишу мотивацију раније у било којој датој јединици.

  1. наративне информације о пријему и речима; прочитати или испричати причу или наратив;
  2. логичко-квантитативна улазна тачка – нумерички са мерењем; пружити податке, користити дедуктивно образложење, испитати бројеве, статистички музички ритам, логику, структуру наративног плана, узрочно-последичне односе;
  3. основна улазна тачка-кроз филозофију, позадину, коријенске системе, објашњења; велика питања о животу, смрти и нашем месту на свету; филозофија, значење;
  4. естетска улазна тачка кроз сензорна средства; наглашавају сензорне и / или површинске карактеристике, активирају естетску осетљивост;
  5. експериментална улазна тачка кроз лична сусрета кроз искуства других; практичан приступ, директно с материјалима (физички или практично), симулације, лична објашњења.

Какав је однос ученика / наставника?

Однос ученика / наставника у нашој школи је 1:25.

Да ли нудите финансијски попуст за упис више од једног детета?

Као државна школа, основно образовање је бесплатно у ОШ “Коста Стаменковић”. Постоји помоћ школе за породице који су угрожене и слабо финансиски ситуиране.

Да ли нудите финансијску помоћ?

ОШ “Коста Стаменковић” организује хуманитарне акције за помоћ угроженим ученицима и породицама.